Door deze site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met de Algemene voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Kies HP Laptop

Je HP laptop start niet op, zie je geen brandende lichtjes en je laptop niet reageren? Er kunnen meerdere redenen waarom Je HP laptop niet meer aan gaat. We zullen hier de meest voorkomende manieren om een ​​niet-functionerend HP laptop probleem op te lossen. Als je het probleem met je laptop niet kunt oplossen nadat je de oplossingen op deze pagina hebt geprobeerd. In dit geval raden we aan om de laptop naar een computerreparatie winkel te brengen voor verdere onderzoeken.

HP Laptop gaat niet aan reparatie

We gaan hier niet vanzelfsprekend oplossingen noemen zoals juist oplader gebruiken, laptop op een werkend stopcontact aansluiten en Adapter juiste manier aangesloten is.

HP Laptop gaat niet aan Controleer de voeding en batterij

 

1- Stroomvoorziening - Indicatielampjes

Als je HP laptop niet aan gaat, zelfs niet als deze is aangesloten, begin je met het controleren van de voeding. Er zijn nogal wat problemen die je zou kunnen hebben met de stroomvoorziening.

Adapter-Indicatielamp: Sommige HP laptop Adapters hebben een indicatielamp, steek de oplader in het stopcontact, wel licht dan is je adapter goed en wanneer je het andere uiteinde in de laptop steekt, gaat het lampje op de oplader uit dan ligt het probleem aan je HP laptop.

HP laptop gaat niet aan reparatie Adapter-Indicatielamp

Laptop-Indicatielamp: Een oranje lampje op de oplaadpoort betekent dat je laptop wordt opgeladen en een witte kleur betekent dat deze volledig is opgeladen.

HP laptop gaat niet aan reparatie laptop-Indicatielamp

HP laptop gaat niet aan en wanneer de oplader wordt geplaatst, brandt er een oranje (wit) lampje dat betekent dat je oplader stroom doorgeeft, maar er is iets mis met de batterij of andere hardware.

HP laptop gaat niet aan, maar het laptop-indicatielampje blijft Wit of oranje knipperen (zelfs zonder de batterij) dat betekent dat je oplader stroom doorgeeft, maar er is iets mis met de batterij of andere hardware.

2- HP Laptop Adapter (Oplader) testen.

De makkelijkste manier om je oplader te testen zonder tools een nieuwe te kopen of lenen en gebruiken. Als je HP laptop aan gaat en oplaad dan is het probleem opgelost, maar als je hp laptop niet aan gaat dan weet je nog niet of je oplader goed is en extra kosten gemaakt (oplader gekocht).

Adapter testen met Multimeter: Gebruik een multimeter. Sluit de meter aan en zorg er voor dat de meetsnoeren correct zijn aangesloten. Zwart is de min en rood de plus. Sluit de adapter aan. Raak vervolgens een sonde aan met het negatieve deel van de stekker (meestal de buitenmantel) en de andere met het positieve contact (meestal een pen in de buitenmantel van de stekker). Je zoekt een overeenkomst op het voltage en de stroomsterkte vermeld onder "output" op de sticker op de adapter. Let wel op dat een adapter onbelast een iets hoger voltage (5% tot 10%) aan kan geven. Dit is geen probleem, belast zal het voltage iets lager zijn en zal het overeenkomen met de specificaties van de laptop. Je hoeft zich geen zorgen te maken over het aanraken van de positieve sonde met het negatieve contact en vice versa, het zal geen pijn doen en je krijgt hoe dan ook dezelfde waarde.Heb je het de goede waarde op je multimeter dan is je adapter goed. Let op dat geldt niet voor C-USB Adapter type.

HP laptop gaat niet aan reparatie HP Laptop Hardresetten

3- HP Laptop hard resetten

Als je hp laptop niet aan gaat, zelfs niet als deze is aangesloten, begin je met het controleren van de voeding. Er zijn nogal wat problemen die je zou kunnen hebben met de stroomvoorziening.

Batterij (CMOS) reset: CMOS staat voor "Complementary Metal Oxide Semiconductor". De CMOS-batterij voedt de BIOS-firmware in uw laptop en BIOS staat voor "Basic Input/Output System", het beheert de essentiële functies van uw laptop.Als jij je HP laptop al enkele jaren in je bezit heeft, is het mogelijk dat je laptop niet goed werkt omdat de CMOS-batterij leeg is. De CMOS-batterij is een stuk hardware dat uniek is voor laptops. Wanneer het sterft, kan dit ertoe leiden dat je laptop problemen ondervindt bij het opstarten.

HP laptop gaat niet aan reparatie HP Laptop Hardresetten

Verwijdering de CMOS op je HP Laptop moederbord wist uw BIOS-instellingen (geen data) en wordt teruggezet naar de fabrieksinstellingen. de meeste nieuwe HP laptops hebben geen CMOS-batterij, verwijdering de laptop batterij wist ook de BIOS-instellingen.

Laptop batterij reset: Alle HP laptops zijn verschillend, maar ze hebben meestal overeenkomsten bij het verwijderen van de batterij. De meeste nieuwere HP laptops hebben een ingebouwde batterij. Voor deze typen laptops moet het achterpaneel worden verwijderd om de batterij te kunnen verwijderen. Let op Er kunnen enkele rubberen voetjes op het achterpaneel zijn die je moet verwijderen om het achterpaneel te kunnen openen, gebruik een plastic openingstool om het rubber los te wrikken, zodat je de schroeven kunt verwijderen. Gebruik passende schroevendraaier om de schroeven op het achterpaneel los te draaien en verwijder vervolgens voorzichtig de achterklep van je HP laptop. Hiervoor moet je mogelijk opnieuw het plastic gereedschap gebruiken om de randen los te maken. Het is meestal gemakkelijker om in een hoek te beginnen en het paneel voorzichtig los te maken, maar zorg ervoor dat je de componenten binnenin niet beschadigt. De kabel loskoppelen waarmee je batterij aan je moederbord is bevestigd. Het kan zijn dat de batterij rechtstreeks gesloten aan het moederbord is. Wees voorzichtig wanneer je dit doet, want deze onderdelen zijn kwetsbaar en je kunt toekomstige problemen veroorzaken als je ze beschadigt.

HP laptop gaat niet aan reparatie HP Laptop Hardresetten

Voor de oude typen laptop waar de batterij van buitenkant is, is het makkelijker om de batterij te verwijderen. Zoek de batterijvergrendeling aan de onderkant van je laptop om de batterij te verwijderen.

hp Laptop gaan niet aan, oude hp Batterij verwijderen

3- Andere Hardware resetten

Soms faalt de hardware in je laptop, zoals je harde schijf, geheugen en WIFI kaart. Verwijdering van deze hardware helpt bij het probleem.

HP laptop gaat niet aan reparatie Andere Hardware resetten

4- HP Laptop moederbord reparatie

Reparatie van laptop moederbord is een van de meest veeleisende taken die we elke dag uitvoeren in FixHP Laptop reparatie Amsterdam. Bij FixHP kunnen we het moederbord van je laptop repareren. Omdat het moederbord een van de dure vervangingsonderdelen voor laptops is,  repareren altijd een betere optie dan vervangingen. Stuur ons je laptop per post of geef hem af onze winkel in Amsterdam. We laten je laptop snel repareren, zodat u er weer aan kunt werken of plezier aan kunt beleven. Vul vandaag nog ons reparatieformulier of stuur een bericht via whatsapp naar 0619809898.

HP laptop gaat niet aan reparatie moederbord

Wat kost HP moederbord reparatie?

Het vervangen van HP moederbord is wel mogelijk maar dat doen wij niet gelijk want het is wel een dure reparatie. Als u zich afvraagt ​​over de kosten van reparatie van een moederbord voor uw HP laptop, zult u blij zijn te weten dat dit niet zo duur is als u zou verwachten. HP moederbord reparatie exacte kosten zal afhangen van het probleem af. Het kan gebeuren dat je HP Laptop moederbord niet gerepareerd kan worden, we hebben 90% slaagkans. Uw HP laptop niet gerepareerd kan worden dan rekenen we 24.95 onderzoekkosten. Blijkt dat de laptop wel gerepareerd kan worden (moederbord vervangen), maar dat de kosten hoger komen te liggen dan de kosten die we u voorgerekend hebben? In dat geval nemen we altijd contact met u op en leggen we je de situatie voor. Geeft u akkoord, dan gaan we verder met de laptop reparatie. Ga je niet akkoord omdat de prijs simpelweg boven het budget uitkomt? Dan kijken we graag samen met je naar de beste oplossing zoals data overzetten naar andere laptop.

Bij FixHP kunt u terecht voor alle HP modellen, voor moederbord reparatie kosten meld je reparatie aan en ontvang een gratis offerte.

OmschrijvingKostenReparatietijd
Onderzoeken, Als de reparatie wordt uitgevoerd vervallen de onderzoekskosten.24.95€1-3 werkdagen
HP Accu deffect, Prijs hangt van het model af .?1-3 werkdagen
HP Dc Jack defect, HP oplaad poort vervangen75 - 90 €1-3 werkdagen
Moederbord defect, moederbord reparatie120€ - 150€3-6 werkdagen

Uw Laptop langsbrengen of opsturen voor reparatie.

  1. Meld je reparatie aan?

    Vul het reparatieformulier zo volledig mogelijk. Zo kunnen we je zo goed mogelijk aangeven wat de HP reparatie gaat kosten.

  2. Stuur je HP laptop of breng het langs.

    Zodra we je HP laptop ontvangen hebben krijg je hiervan een bevestiging met een uitgebreide diagnose.

  3. Snel je HP laptop repareren

    Binnen 1-3 werkdagen krijg je je apparaat netjes gerepareerd terug, je apparaat wordt gratis verzekerd teruggestuurd.