Door deze site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met de Algemene voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Kies HP Laptop

Wat veroorzaakt een te warm PS4 (PS5 te warm)?

Toen je je PS4 kocht, was het fluisterstil. Naarmate de tijd verstreek, werd je PS4 luider en luider. Nu is het zover dat zodra je een game start, de fan meteen begint en je PS4 klinkt nu als een föhn.

Het belang van schoonmaken en preventief onderhoud uitvoeren op een PS4 is iets waar de meeste mensen niet echt aan denken. Maar een van de grootste problemen waar je PS4 tegenaan kan lopen, is stofophopingen die op lange termijn ongewenste problemen kunnen veroorzaken.

Wanneer de PS4 is opgestart of tijdens het spelen, spinnen de PS4 ventilator te hard, PS4 wordt automatisch uitgeschakeld en je krijgt mogelijk ook een "Systeem is te heet" of "Oververhit" bericht op het scherm en Playstation 4 wordt op willekeurige momenten vanzelf uitgeschakeld dan heeft de PS4 oververhitting probleem. PS4 oververhitting is De primaire oorzaak van PS4 RLOD Red Light Of Death, oververhitting kan leiden tot een groter probleem (PS4 BLOD Blue Light Of Death)

PS4 te warm of valt uit

Vanaf de buitenkant is het makkelijk om zelf ventilatieopeningen en de voeding stof vrij te maken met bijvoorbeeld een stofzuiger, Bus perslucht of luchtcompressor, maar dat is niet genoeg maar het probleem zit in de interne ventilator, koelblok en koelpasta, zonder de PS4 te demonteren is het erg moeilijk om de interne ventilator en koelblok goed stof vrij te maken

Er zijn een aantal redenen waarom je PS4 oververhit raakt en wordt uitgeschakeld als het te heet wordt. We kunnen de meeste problemen verhelpen die tot oververhitting leiden, zoals vervanging van thermische pasta, reiniging van het heatsink of, indien nodig, vervanging van de ventilator.

We reinigen en verwijderen de mindere kwaliteit koelpasta die in de fabriek door Sony is gebruikt en brengen de samenstelling van de hoogste kwaliteit aan die het vermogen van de console om warmte te verspreiden verbetert

Wat veroorzaakt een te warm PS4

Als het koelblok en interne ventilator vol zitten met stof dan kan de PS4 zijn warmte niet goed afvoeren en begint de PS4 hard te blazen om de PS4 koeler te houden. Vanwege het gebrek aan lucht in de warmteafleider in de console, moet de ventilator het grootste deel van het koelproces uitvoeren en wanneer deze niet op volle kracht kan werken, maakt je console 3 piepgeluiden en schakelt uiteindelijk uit.

ps4 ventilator vol zitten met stof

Door uitgedroogde koelpasta kan de APU (CPU + GPU) zijn warmte niet goed overdragen naar het aluminium koelprofiel met als gevolg dat de temperatuur oploopt. Koelpasta is een zeer hoge warmte geleidende pasta die wordt gebruikt tussen twee objecten (meestal een koellichaam en een CPU / GPU) voor een betere warmtegeleiding. Het vult al die microscopische onvolkomenheden in de heatsink en CPU / GPU die de lucht erin kunnen vasthouden en een verlies van de prestaties van het koellichaam veroorzaken. Lucht is een zeer slechte warmtegeleider. Thermische interfacematerialen (TIM) kunnen tot een 100 keer grotere geleider van warmte zijn dan lucht.

PS4 uitgedroogde koelpasta

Beschadigde ventilator. Soms functioneert de ventilator mogelijk niet goed. Er kan iets vastzitten op de bladen of er is iets in de ring gesmeerd. In dergelijke gevallen wordt PS4 duidelijk verwarmd.

De PlayStation 4 wordt volledig gedemonteerd en onderdelen worden stofvrij gemaakt. De oude koelpasta op de APU wordt vervangen door hoogwaardige Artic Silver koelpasta. PS4 Stofvrij + koelpasta kost 40,00€ incl. BTW.

Bij Computersall kunt u terecht voor alle Playstation 4 modellen, Voor Playstation onderhoudsbeurt.

meld je reparatie aan.

Overige PS4 reparatiekosten

Wat er ook aan de hand is met uw PS4, kom voor uw Playstation reparatie naar Computersall. Wij zijn gespecialiseerd in elke reparatie van een PS4 in Amsterdam . Met welk defect heeft u te maken?

Bij Computersall kunt u terecht voor alle Playstation 4 modellen, Voor Playstation reparatiekosten meld je reparatie aan. Binnen 24 ontvangt u geheel vrijblijvend een offerte.

Zodra wij weten wat het probleem is, nemen we snel contact met u op. We geven dan een zo nauwkeurig mogelijk indicatie van de prijs van de PS4 reparatie . Merken we tijdens de reparatie dat er meer aan de hand is, dan overleggen we eerst met u voordat we verder gaan. Zo komt u niet voor onverwachte hoge kosten te staan. We rekenen overigens altijd scherpe tarieven.

Het gebeurt zelden bij ons, maar stel dat de reparatie van de Playstation toch niets oplevert, dan rekenen wij daar niets voor. U betaalt niet voor iets waar u niets aan heeft. De kans is echter groot dat het defect zo opgelost is. Op onze deskundige reparateurs kunt u vertrouwen.