By continuing to use this site, you agree to the Terms & Conditions and our use of cookies.

Choose HP Laptop

Laptop Touchpad werkt niet goed

Je laptop touchpad werkt niet , cursor beweegt langzaam en niet goed reageren? Er kunnen meerdere redenen waarom Je touchpad niet naar behoren functioneert. We zullen hier de meest voorkomende manieren om een ​​niet-functionerend laptop touchpad op te lossen. Als je het probleem met het touchpad van uw laptop niet kunt oplossen nadat u de oplossingen op deze pagina hebt geprobeerd. In dit geval raden we aan om de laptop naar een computerreparatie winkel te brengen voor verdere onderzoeken.

We gaan hier niet vanzelfsprekend oplossingen noemen zoals opnieuw starten, laptop uitschakelen ... en je hebt een externe muis of touchscreen nodig om door enkele van deze tips te gaan. De volgende oplossingen zijn ook voor laptops met Windows OS.

1- Touchpad is uitgeschakeld

Klein vierkant logo: Sommige laptops Touchpad hebben een klein vierkant logo in de linkerbovenhoek van het touchpad . Als je dit logo hebt, dubbelklik je erop om je touchpad in en uit te schakelen, dus de kans bestaat dat je het per ongeluk hebt uitgeschakeld

Touchpad Zone

Fn-toets: Andere laptops modellen hebben een Fn-toets die kan worden gebruikt in combinatie met een van de F1 - F12-functietoetsen om het touchpad in en uit te schakelen. Als u het touchpad uit en aan wilt zetten, drukt u beide toetsen tegelijkertijd in.

Touchpad Fn

main.cpl: Er is nog andere manier om je Touchpad in te schakelen, Via Start > uitvoeren kan je jou touchpad inschakelen.

1- Druk op jou toetsenbord tegelijkertijd op de Windows logotoets en R, kopieer en plak main.cpl in het vak

    en klik op OK.

Touchpad main.pl

2-Klik op het tabblad Apparaatinstellingen> uw apparaat> Inschakelen> Toepassen> OK (let op scherm layout kan anders zijn )

Touchpad main.pl

Het BIOS: De kans bestaat dat je laptop touchpad om onbekende redenen is uitgeschakeld in het BIOS van het moederbord van je laptop. Om te controleren of dit het geval is, voert u het BIOS in door herhaaldelijk op de toets Del of F2 te drukken terwijl je pc opstart. (Let op BIOS boot Knop kan verschillen). BIOS lay-out kan ook verschillen per moederbord, probeer te zoeken naar “Internal Pointing Device” , "Touchpad " of iets vergelijkbaars, en vervolgens te zorgen dat deze is ingeschakeld. Dit kan onder ''Geavanceerd'' staan ​​. Nadat u dit heeft gedaan, selecteert u de optie "Wijzigingen opslaan en afsluiten".

BIOS Touchpad

2- Touchpad Software probleem

Windows update kan de oplossing zijn of de boosdoener. Veel mensen merkten dat hun touchpads niet meer goed werkten na Windows update, dat betekent dat de Windows driver voor je touchpad zich mogelijk misdraagt. Klik in Apparaatbeheer met de rechtermuisknop op uw touchpad en klik vervolgens op "Eigenschappen" en "Vorig stuurprogramma" om te zien of een vorige versie van het stuurprogramma (driver Roll Back) het probleem oplost.

Touchpad Zone

Stuurprogramma verwijderen: Heb je eerder muizen op je laptop aangesloten en nooit hun stuurprogramma''s verwijderd? Als dat zo is, bestaat de kans dat hun stuurprogramma''s uw touchpad verstoren. Sommige muisstuurprogramma''s schakelen uw touchpad zelfs automatisch uit. Ga naar Apparaatbeheer, klik op de pijl naast "Muizen en andere aanwijsapparaten" en klik vervolgens met de rechtermuisknop en verwijder muizen één voor één ook de driver van de touchpad verwijderen. Start je laptop opnieuw op. als je op touchscreen werkt , start je laptop normaal op maar als je een externe muis gebruikt dan gaat hij niet meer werken dan druk je op jou laptop aan/uit knop tot hij uitgaat.

Touchpad Zone

Stuurprogramma updaten: Terwijl u in Apparaatbeheer bent, klikt u met de rechtermuisknop op uw touchpad in de lijst (het kan Dell TouchPad, Lenovo TouchPad, Synaptics of iets dergelijks heten, afhankelijk van het merk van uw pc.), En zorg ervoor dat het zeker is ingeschakeld. Als dit het geval is, klik dan op "Stuurprogramma bijwerken" om te zien of er updates voor zijn die kunnen helpen.Soms moet je naar Windows update gaan om laatste driver te krijgen.

Touchpad Zone